Optimaliser ditt kosthold med klinisk ernæringsfysiolog

Online eller i Oslo, Tønsberg og Bergen

Våre ernæringsfysiologer har fokus på sammenhengen mellom kosthold og helse i alle livsfaser

Mange sykdommer har en klar sammenheng med livsstilsfaktorer som blant annet kosthold og mosjon. Ved å få riktig hjelp til kostomlegging hos ernæringsfysiolog kan du redusere risiko for livsstilssykdommer, som for eksempel diabetes, høyt blodtrykk, lipidforstyrrelser, hjerteinfarkt og hjerneslag – og muligens redusere bruk av medisiner for slike tilstander.

Gravide, eldre, veganere, vegetarianere og idrettsutøvere kan av forebyggende årsaker ha nytte av å få hjelp til å tilrettelegge kostholdet.  

Man trenger ikke ha en sykdomstilstand eller helseplager for å ha nytte av kostholdsveiledning hos ernæringsfysiolog! Vi hjelper alle som av ulike årsaker ønsker eller har behov for et individuelt tilpasset kosthold.

Våre klinisk ernæringsfysiologer har bred kompetanse og kan blant annet hjelpe deg med kostveiledning ved:

 • Overvekt, fedme og oppfølging etter fedmekirurgi
 • Mage- og tarmproblemer som blant annet cøliaki, irritabel tarmsyndrom (IBS) og inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom og ulcerøs kolitt) 
 • Matallergier og matintoleranse (f.eks melkeproteinallergi, laktoseintoleranse)
 • FODMAP
 • Diabetes type 1 og 2, prediabetes og insulinresistens
 • Underernæring, feilernæring og næringsstoffmangler 
 • Livsstilssykdommer som blant annet høyt kolesterol, høyt blodtrykk og hjerte-karsykdom
 • Idrettsernæring, både for deg som er hobbymosjonister og idrettsutøvere
 • Graviditet og amming
 • Kosthold hos eldre
 • Ernæringsråd for forebygging av vektnedgang ved kreftdiagnoser
 • Kostoptimalisering i alle livsfaser

Få hjelp til å sette sammen et sunt kosthold som inneholder de næringsstoffer som kroppen trenger for å holde seg frisk og gi deg overskudd i hverdagen. Våre ernæringsfysiologer hjelper deg å optimalisere ditt kosthold utifra dine ønsker og mål!

Hva er en klinisk ernæringsfysiolog?

En klinisk ernæringsfysiolog har en 5-årig masterutdanning innen faget ernæringsfysiologi ved universitetet med spesialisering innen klinisk arbeid.

Kliniske ernæringsfysiologer er den eneste faggruppen innen kosthold som har en beskyttet tittel som krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

Dette er en trygghet for deg som kunde ved at de er underlagt helsepersonelloven, har taushetsplikt  og er spesialisert i å utrede, forebygge, diagnostisere og behandle kostholdsrelaterte tilstander og sykdommer. Du vil få kostråd som er basert på vitenskapelig dokumentasjon.

Andre titler slik som ernæringsveileder, ernæringskonsulent eller kostholdsveileder er ikke beskyttede titler og kan brukes av alle som ønsker det, uansett kvalifikasjoner.

Våre kliniske ernæringsfysiologer

Sammen med deg lager vi en kostholdsplan tilpasset dine ønsker og mål!

Marie Wegge Nilsen

Marie er utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo. Hun var ferdig utdannet i 2012 og har 11 års erfaring med ernæringsveiledning og opplæring for pasienter og helsepersonell i ulike helseforetak.

Marie jobber mye med personer med mage-tarmsykdommer som irritabel tarmsyndrom, cøliaki, inflammatorisk tarmsykdom og matintoleranser. Hun har også mye erfaring med undervekt, ernæring hos kreftpasienter, diabetes, overvekt og livsstilsendring. Marie tilbyr timer i Tønsberg og online.

Madeleine Angelsen

Madeleine er utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo. Madeleine er landslagsbokser og har mye erfaring med hvordan kostholdet spiller en avgjørende rolle i fysisk prestasjonsevne. Hun hjelper både idrettsutøvere og hobbymosjonister med å maksimere deres fysiske ytelse  igjennom optimal ernæring ut ifra deres behov.

Madeleine har også mye erfaring med vektrelaterte problemstillinger, både under- og overvekt, og behandling og forebygging av feilernæring og næringsstoffmangler. Madeleine tilbyr timer i Oslo og online.

Upload Image...

Ernæringsfysiolog i Bergen

(kommer)

Hva skjer under konsultasjonen?

Ved første møte har vi en grundig samtale for å kartlegge dine utfordringer, ditt kosthold, eventuelle sykehistorie og hva du ønsker å oppnå. Du vil få veiledning og konkrete råd som er tilpasset deg, dine eventuelle helseplager og din livssituasjon. Vi setter fokus på å finne løsninger som er enkle, gjennomførbare og effektive!

Du vil få tilbud om oppfølging, støtte og motivasjon til gjennomføring over tid som kan hjelpe deg på veien mot ditt mål

Vi vet at å endre vaner og få et sunnere kosthold kan ta tid og vektlegger variasjon og langsiktighet for at du skal oppnå best mulig resultat.

Våre priser:

 • Førstegangssamtale 45 minutter: 990 kr
 • Oppfølgingssamtale 30 min: 690 kr
 • Pakkepris 4 samtaler (45 min + 3 x30 min): 2590 kr
 • Telefonoppfølning 350,- for hvert påbegynte 15 min.

Pristillegg for eventuelle blodprøver til laboratoriet.

Konsultasjoner kan gjøres fysisk i Tønsberg, Oslo eller Bergen, eller via videosamtale uavhengig av hvor du bor. Vi anbefaler at første konsultasjon gjøres fysisk, men ønsker du første time på video gjør vi selvfølgelig det.

Du kan bestille time ved å ringe vårt sentralbord i åpningstiden eller booke time direkte i online timebestilling.

Du kan endre time eller kansellere avtale innen 24 timer før konsultasjon. Ved endring eller kansellering etter 24 timer belastes timepris i sin helhet. Ikke møtt til time belastes i sin helhet. Vi tar kun kort- eller vippsbetaling ved fysisk  time. Videosamtaler etterfaktureres.

BESTILL TIME FOR KOSTVEILEDNING I DAG!

Følg vår blogg hvor vi deler nyttig helseinformasjon!

Fekal kalprotektin – en markør for tarmbetennelse

Irritabel tarmsyndrom- symptomer, årsak og behandling?

Les  mer her

Overvekt er knyttet til en rekke negative helseeffekter, som økt risiko for diabetes, hjerte-karsykdom, muskel- og skjelettplager, psykiske plager og visse former for kreft.

Overvekt og fedme – hva er årsaken og hvordan lykkes med vekttap?

Les  mer her

blodprøve for vitaminer og mineraler

Vegetarkost og vegankost: Disse næringsstoffene bør du tenke på

Les  mer her

Jernmangel – dette bør du vite om jern og lav blodprosent

Les  mer her

Vitamin B12-mangel – årsak, symptomer og behandling

Les  mer her

Medisiner mot overvekt – like bra som kirurgi?

Les  mer her